Toepassingen

Klik op de groene bolletjes voor meer informatie over onze diversiteit aan toepassingen.

013 72 00 823
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vloeibaar Rubber
1

DAK

2

GEVEL

3

KELDER

4

VIJVER

5

KOZIJN

6

GROENDAK

7

BADKAMER

8

MAAIVELD DETAIL

9

FUNDERING

10

BALKON

11

KELDERDEK

Dakafdichting

Volledig dakoppervlak

Het waterdicht afdichten van daken is vaak divers en lastig. De Liquid Rubber HBS200 en Liquid Rubber SprayGrade zijn ideaal voor deze afdichtingen. Deze producten kunnen aangebracht worden op diverse bestaande dakbedekkingen zoals; Bitumen, kunststof, APP, EPDM (met voorbehandeling), PVC en vele andere. Op deze manier kunnen bestaande dakbedekkingen eenvoudig opnieuw waterdicht gemaakt worden. Ook is Liquid Rubber perfect geschikt als nieuwe- en zelfstandige dakbedekking.

Dakdetails

Liquid Rubber HBS200 kan gemakkelijk aangebracht worden met kwast of roller om dak-details af te dichten zoals; doorvoeren, ontluchtingen, afvoeren, opstanden, daktrimmen en scheuren/naden van bestaande dakbedekkingen. Liquid Rubber HBS200 zorgt voor een naadloze en blijvend flexibele afdichting van 900%. Hierdoor is het perfect toepasbaar voor het waterdicht afdichten van deze dak details.

Dakgoten

Veel bestaande dakgoten hebben te maken met lekkageproblemen. Liquid Rubber HBS200 kan deze lekkende goten op een duurzame manier weer waterdicht maken. Het product kan rechtstreeks aangebracht worden in zinken goten, houten goten, stalen goten en nog vele meer. Liquid Rubber HBS200 zorgt voor een naadloze en volledig waterdichte afdichting met een 100% UV bestendigheid.

Lichtkoepels & Lichtstraten

Het komt vaak voor dat gebouweigenaren meer daglicht wensen. Een lichtkoepel of lichtstraat is dan een veel gemaakte keuze voor dat extra daglicht in de woning. Bij het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat wordt er een gat gemaakt in de bestaande dakconstructie. Het is dus van essentieel belang dat de aansluiting vanaf de bestaande dakbedekking naar de lichtkoepel of lichtstraat volledig waterdicht is. Liquid Rubber heeft hiervoor de aangewezen producten. Liquid Rubber HBS200 hecht zowel op de bestaande dakbedekking als op de lichtkoepel of lichtstraat. Hierdoor kan er een solide en duurzame waterdichting gerealiseerd worden op deze lastige aansluiting.

Liquid Rubber SprayGrade kan ook toegepast worden als waterdichte laag op nieuwe daken. Zo hechten de producten bijvoorbeeld op diverse isolatiepanelen zoals PIR, EPS, XPS en vele andere. Liquid Rubber kan direct over de isolatie aangebracht worden als naadloze en duurzame waterdichte laag.

Liquid Rubber is ook het aangewezen product voor het afdichten van (dak)goten. Liquid Rubber hecht bijvoorbeeld perfect op zink en lood. Of het nu gaat om een oude en verweerde goot, of een nieuwe goot, Liquid Rubber kan eenvoudig aangebracht worden als duurzaam waterdicht membraan dat gezien de flexibiliteit van 900% gemakkelijk de werking van deze goten kan opvangen.

Vloeibaar rubber op EPDM vloeibaar rubber dakgoot vloeibaar rubber als dakbedekking vloeibaar rubber dak Vloeibaar Rubber plat dak

Gevelafdichting

Plafond-wand aansluiting

Een veel voorkomende luchtlekkage komt voor op het punt waar het plafond en de wand elkaar ontmoeten. Deze naad dient zorgvuldig luchtdicht gemaakt te worden om zo ongewenste luchtstromingen tegen te gaan. Aangezien Liquid Rubber hecht op vrijwel alle ondergronden, kan het eenvoudig deze aansluiting dicht maken, ook als het gaat om twee verschillende ondergronden. Liquid Rubber HBS200 verzorgt in dergelijke situaties een solide luchtdichting.

Vloer-wand aansluiting

Gelijk aan de plafond-wand aansluiting, is de aansluiting tussen vloer-wand ook een kritische luchtlekkage. Liquid Rubber HBS200 kan op dezelfde efficiënte manier dit luchtlek volledig luchtdicht maken. Wederom heeft dit detail vaak te maken met twee verschillende ondergronden, wat geen enkel probleem is voor Liquid Rubber.

Element naden

Veel gevels worden tegenwoordig opgebouwd uit prefab elementen. Deze elementen worden gemonteerd maar bevatten altijd onderlinge naden die voor luchtlekken kunnen zorgen. Het is dus van groot belang dat deze naden luchtdicht afgedicht worden. Liquid Rubber HBS200 in combinatie met Geotextiel kan een afdichting verzorgen over deze naden heen. Op deze manier zullen deze elementnaden geen ongecontroleerde luchtstromingen meer veroorzaken.

plafond wand aansluiting luchtdicht bouwen Wand vloer aansluiting afdichten vloer wand aansluiting afdichten Naden elements afdichten Gevel afdichten

Kelderafdichting

Kelderwand

Waterlekkages in kelders is een veel voorkomend probleem. Vaak wordt er dan gekozen voor een vochtscherm aan de binnenzijde van de kelder. Maar dan heeft het vocht nog altijd de mogelijkheid om in de keldermuur te kruipen. Omdat de waterdruk erg hoog kan oplopen, kan het zo zijn dat de lekkage dan verlegd wordt in plaats van verholpen wordt. Daarom adviseren wij altijd om een kelder aan de buitenzijde af te dichten. Niet in alle renovatie situaties is dit mogelijk, daarom adviseren wij om dit tijdens de nieuwbouw mee te nemen als een preventieve afdichting. Door eventuele grondbewegingen of verzakkingen kunnen er gemakkelijk (haar)scheuren ontstaan in een kelderwand. Hierdoor kan vocht eenvoudig een intrede vinden. Liquid Rubber BelowGrade kan de volledige kelderwand inpakken en waterdicht beschermen. Gezien het product volledig naadloos en blijvend flexibel is (900%), kan het product eenvoudig de eventuele bewegingen opvangen.

Kelderdoorvoer

Kelderdoorvoeren dienen op een juiste manier afgedicht te worden. Een kelderdoorvoer is vaak gemaakt van PVC, PE of een andere kunststof variant. Liquid Rubber HBS200 kent hierop een perfecte hechting. Het product kan eenvoudig aangebracht worden rondom de doorvoer om zo een waterdichte afdichting te realiseren.

Kimnaad

De kimnaad is de aansluiting van de fundering naar wand. Deze afdichting is altijd onder het maaiveld en heeft daarom te maken met een vochtbelasting. De aansluiting dient waterdicht afgedicht te worden om zo geen waterpenetratie te krijgen in de constructie. Liquid Rubber HBS200 wordt eenvoudig aangebracht in combinatie met een Geotextiel. Op deze manier wordt al het vocht buiten gehouden.

Vloeibare-Coating kelder Vloeibaar rubber coating Kelder waterdicht maken Kelder lekkage oplossen Kelder afdichten

Vijverafdichting

Vijverafdichting

Waterafdichting komt voor in allerlei soorten en maten. Echter waterbelasting van 24/7 is de meest gecompliceerde vorm van waterafdichting. Liquid Rubber SprayGrade is één van de weinige producten die geschikt is voor het afdichten van een vijver met een constante waterbelasting. Liquid Rubber producten zijn volledig milieuvriendelijk en bevatten geen toxische stoffen of VOC’s en zijn daarom niet schadelijk voor vissen en planten. Liquid Rubber kan dus als finale waterafdichting gebruikt worden in een visvijver. Liquid Rubber SprayGrade zorgt voor een volledige naadloze afdichting in o.a. betonnen vijvers, cortenstaal vijvers, kunststof vijvers en nog vele meer.

Waterdichtingsfolie Vloeibare afdichting vijvers Vloeibaar Rubber vijver Vijver lekkage oplossen

Kozijn afdichting

Kozijn afdichting

De meest bekende luchtafdichting is de afdichting rond de kozijnen. Echter, het blijft een complexe afdichting gezien het kozijn vaak gesteld staat met kozijnankers op het binnenblad. Het is voor veel producten lastig om op de kozijnhoeken en ankers een goede afdichting te realiseren. Liquid Rubber HBS200 is hier het juiste product voor. Gezien de producten vloeibaar zijn, zijn deze eenvoudig aan te brengen op de lastige kozijnhoeken en kozijnankers. Het product hard uit tot een naadloos en blijvend flexibel membraan. Omdat het product naadloos is, realiseert het in dit soort omstandigheden een duurzame afdichting.

Luchtdicht bouwen kozijn Luchtdicht bouwen Kozijnen luchtdicht bouwen Kozijn afdichting

Groendak

Groendak

Groendaken zijn de afgelopen jaren immens populair geworden, en terecht. Echter, veel waterdichte producten ondervinden problemen om onder het groendak een waterdichting te realiseren. Dit komt omdat het groendak een constante belasting realiseert op de onderliggende constructie. Ook zit er vaak veel beweging in de onderliggende constructie waardoor veel producten scheuren op de onderlinge naden. Liquid Rubber BelowGrade kan onder de groendak constructie aangebracht worden als een volledig naadloos membraan. Doordat Liquid Rubber geen naden heeft, kent het membraan ook geen zwakke punten in de afdichting. Daarbij sluit de milieuvriendelijkheid van Liquid Rubber perfect aan bij een “groendak”.

Groendak dakbedekking Dakbedekking groendak Dakbedekking groen dak

Badkamer afdichting

Badkamer afdichting

Onder de douchetegels wil men vaak graag een extra zekerheid omtrent waterdichting. Met name op de aansluiting van de draingoot, die uitzet in aanraking met warm douchewater, is een goede flexibele waterdichting noodzakelijk. Liquid Rubber HBS200 kan voorzien in een flexibele waterdichting vanaf de draingoot naar de douchevloer en opstanden. Het product realiseert dan een naadloze waterdichte afdichting. Als het product gedroogd is dan kunnen de tegels gelijmd worden met een cementgebonden tegellijm.

Vloeibaar Rubber badkamer Vloeibare Coating badkamer

Maaiveld detail

Maaiveld detail

Om ervoor te zorgen dat er geen grondwater in de gevel kruipt wordt geadviseerd om het maaiveld detail goed af te dichten. Liquid Rubber kan een naadloze afdichting realiseren vanaf fundering of kelderwand tot boven het maaiveld. Liquid Rubber zorgt ervoor dat al het grondwater geen intrede kan vinden in de gevelconstructie. Met name in gebieden met een hoge grondwaterstand is dit een zeer belangrijke afdichting.

Optrekkend vocht Maaiveld afdichting Kimnaad afdichten Coating tegen optrekkend vocht Coating kimnaad afdichten

Fundering afdichting

Fundering afdichting

De buitenzijde van een fundering kampt altijd met vochtbelasting. Wij adviseren dan ook om de buitenzijde van een fundering volledig in te pakken met Liquid Rubber. Liquid Rubber zorgt dat er geen vocht intrede kan vinden aan de zijkant van de fundering. Ook adviseren wij om direct de kim vanaf de fundering naar de (kelder)wand ook af te dichten.

Fundering waterdicht Fundering afdichten

Balkonafdichting

Balkonafdichting

Een balkon heeft bijna het gehele jaar te maken met vocht en met name met regenvocht. Een goede afdichting is dus cruciaal. Liquid Rubber kan de volledige balkonvloer waterdicht afdichten om zo het beton te beschermen tegen vocht. Ook kan Liquid Rubber de verankering en eventueel de gevelopstand afdichten. Als het Liquid Rubber is aangebracht kan deze afgewerkt worden met bijvoorbeeld een vlonder of tegelvloer.

Balkon afdichting Balkon waterdicht maken

Kelderdek afdichting

Kelderdek afdichting

De bovenzijde van een kelderdek dient altijd waterdicht afgedicht te worden. Als het kelderdek begint te lekken, en het water trekt door het beton heen, dan zal dit water gemengd worden met salpeterzuren. Salpeterzuren kunnen vervolgens enorme schade veroorzaken op autolak. Liquid Rubber BelowGrade kan het volledige kelderdek voorzien van een waterdichte laag. Deze waterdichte laag zorgt ervoor dat er geen regenwater in het beton kan kruipen. Hierdoor kan salpeterzuur dus ook geen schade aanrichten op de onderstaande auto’s.

Kelderdek afdichting Kelderdek vloeistof dicht Kelderdek waterafdichting Kelderdek waterdicht
...
Interesse in onze diensten? Maak vrijblijvend een afspraak! Afspraak maken